Stolt spelpappa

video-games-1136046_1920

För snart två år sedan byggde jag min allra första speldator. Den ser ut som vilken dator som helst på utsidan; svart och rektangulär. På insidan är den inte heller så annorlunda; den har en processor, ett grafikkort, 16 gigabyte RAM-minne, ett nätaggregat… det vanliga. Men trots att den inte sticker ut på något sätt kommer jag ändå på mig själv med att ibland slänga ett extra kärleksfullt öga på den när den jobbar ljudlöst under teven.

Det är något speciellt med att bygga sin dator själv. Den blir lite som ditt kärleksbarn, din tekniska avkomma, samtidigt som spelkonsolen bredvid är mer som den där extra-ungen du fick på köpet när du flyttade ihop med din partner: du accepterar den, ni har kul tillsammans, men hade du behövt slänga någon överbord för att flotten inte ska sjunka hade du valt den före speldatorn.

Har du någon teknisk leksak därhemma som du hyser lite extra kärlek till?

 

 

4 thoughts on “Stolt spelpappa

 1. 5murfen

  Haha, fin liknelse!

  Jag känner så för min PS Vita. Inte för att jag har byggt den själv (då hade den varit värdelös) utan för att den är så bärbar och vacker och perfekt – så som jag antar att folk ser på sina bebisar då (av någon hormonell förblindande anledning), om man nu ska stanna kvar i barnliknelsen.

  Like

 2. JD

  Kör du bara datorn genom TV:en eller? Har ett liknande upplägg hemma och diggar det väldigt mycket. Som att ha en skräddarsydd konsol.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s