Nyårstränare

fitness-1882721_1920

Jag bloggade om nyårstränare i januari 2014, och som brukligt vid ett sådant ämne var vinkeln ganska negativ. Nu är det dags igen, fast med en liten förändring: I år är det jag som är nyårstränaren. Jag har knappt lyft en hantel på flera månader och när jag strosar in genom entrédörrarna ser jag att gymmet är renoverat och kvinnan i receptionen ny. Vi hälsar och jag kan inte låta bli att tänka att hon säkert tror att jag är ny. En sån där dussinmänniska som fått gymkort i julklapp av en passiv-besviken partner som är trött på att ligga med en livs levande spättekaka.

Lätt försiktig hänger jag av mig ytterplaggen i ett skåp och strosar ut i gymlandskapet – iförd gråa mjukisbrallor, med spretigt skägg och inga skor på fötterna (för de har jag glömt, såklart, n00b som jag är). På sann nyårstränar-manér irrar jag planlöst runt i några minuter tills jag i en ren överslagshandling slungar min spagettilekamen ner i en maskin och börjar pumpa bröst.

Det slår mig att människorna runtomkring mig är biffigare. Biffigare än vad de brukar vara. Alternativt är det jag som blivit mindre. Jag försöker slå undan tanken och pumpa hårdare. Ett reps, två reps, tre reps, fyra… nä, inte fyra, fyra känns tungt. Jag tar en break. Halar upp telefonen och kollar Instagram-flödet. Jag får en blick från en karl i mörkblått linne, med biceps stora som traktordäck. Nyårstränare, säger blicken.

Jag vill protestera men han har ju rätt. Där sitter jag med mobilen i handen, utan skor, och flåsar efter tre reps discoträning i en maskin. Insikten träffar som en spark i pungen. Jag är en nyårstränare, likt de två damerna som iförda rosa träningsoutfits diskuterar tvättmedel på varsin cross trainer.

Det kan bara betyda en sak framöver: Kvarg. Mycket, mycket kvarg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s