Story explained: Quantum Break

Quantum-Break

Finskutvecklade Quantum Break har legat på min bucketlist sedan det släpptes för två år sedan. När jag hittade det på Steams vinterrea för dryga 90 kronor var det såklart omöjligt att inte slå till. Nu tänkte jag summera hela berättelsen för er som fortfarande inte spelat det (men som är nyfiken på hur storyn går) och för er som spelat men kanske inte riktigt hängde med i svängarna.

Littlefinger (från Game of Thrones) hör av sig till Ice-Man (från X-Men) och säger att han har en tidsmaskin han vill pröva. Ice-Man, som hänger i Thailand, tycker det låter fräckt och tar första bästa flyg till USA. Väl på plats sker följande:

– Tryck på den här knappen när jag gått in i tidsmaskinen, säger Littlefinger till Ice-Man.
– Är det här verkligen riskfritt?, säger Ice-Man.
– Jamen absolut, vad kan gå fel?

Ice-Man gör som Littlefinger säger åt honom. Knappt har dörren till tidsmaskinen stängts innan Merry från Sagan om Ringen dyker upp och börjar vifta med en pistol. Som vanligt när Merry från Sagan om Ringer dyper upp och börjar vifta med en pistol går saker åt helvete.

En framtida Littlefinger ploppar upp och börjar sprida sjukt dålig stämning genom att säga att allting är meningslöst: “Inget vi gör spelar någon roll, framtiden är bestämd och vi kommer alla dö!”

Ice-Man blir lack. “Fan vad negativ han är, såhär var han aldrig när vi var yngre”, klagar han till Merry.

– Håll käft och följ med mig ner i den här ventilationstrumman, replikerar Merry.

Ice-Man och Merry flyr rummet samtidigt som trist inställda soldater stormar in och börjar skjuta vilt omkring sig.

– Tiden har ballat ur, förklarar Merry.

Ice-Man suckar och ångrar att han lämnade Thailand. Han hade det ju så bra där: Sex timmars arbetsdag, leasad bil och bekräftad Tinder-dejt på tisdag.

Fem minuter senare sprängs ett bibliotek och Merry begravs under rasmassorna. Ice-Man knyter nävarna jättehårt och fyrar av ett rungande “Neeeeej!”

En kvinna utan urringning dyker upp och förklarar att Ice-Man måste styra upp det här.

– Vi måste hitta motåtgärden, säger hon.
– Hur?, frågar Ice-Man.
– Genom att skjuta, titta på tv och läsa e-mail i cirka tio timmar.

Det låter rimligt, tycker Ice-Man, och spenderar nästföljande tio timmar (speltid) åt att göra ovanstående. Han skjuter, kollar på tv och läser topphemliga, privata e-postmeddelanden som ligger helt öppna för vem som helst att läsa. Så småningom har han motåtgärden (en plåtgrej med varningstext) i sina händer.

Ice-Man aktiverar plåtgrejen tillsammans med Merry (som aldrig egentligen dog) och reparerar tiden. Succé! Därefter går han på intervju hos företaget som skjutit på honom under hela äventyrets gång. När eftertexterna rullat färdigt blir han rekryterad av Nick Fury.

Betyg: 8/10

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s