Mâchesallad

mache-sallad

Normalt går det att räkna antalet sallader jag stoppar i mig på ett år på ena handens fingrar. 2018 har startat annorlunda. Jag har upptäckt mâchesallad – små, runda blad med mild, nötaktig smak och proppade med näring. Sedan en vecka tillbaka äter jag cirka en halv påse mâchesallad per dag. Igår instruerade jag sambon att “hädanefter, när någon av oss handlar, måste minst en påse mâcheshallad inhandlas. Det spelar ingen roll om vi redan har en oöppnad påse hemma, vi måste köpa mer.”

Jag ser inget slut på konsumtionen. Min prognos, baserad på trovärdig feedback från min mage, pekar snarare på en ökning. Skulle vi då hamna i en situation där vi inte har en backup-påse mâchesallad tillhands, tja, då är ju risken stor att jag kommer rycka sambons mâchesallad ur händerna och äta upp den själv, och så vill nog ingen ha det i en relation.

Jag kommer för övrigt på mig själv med att prata allt oftare om mâchesallad med andra. Det spelar ingen roll hur samtalet startar – jag försöker så fort som möjligt styra in det på mâchesallad. Om personen i fråga inte visar någon entusiasm för att prata om just mâchesallad (vilket händer) ser jag det som min plikt att fortsätta prata om det tills personen förstår hur intressant det är.

Min givna fråga nu är såklart, äter du mâchesallad?

3 thoughts on “Mâchesallad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s