Inbrott i källaren

discourage-break-ins-455446049

Vi har haft inbrott i källaren. Nästan alla som bor i huset har fått sina förrådsdörrar uppbrutna. Alla utom vi. Mitt och sambons lås hänger kvar, intakt. Tur i oturen kan tyckas, men ärligt talat känns det rätt sugigt ändå. Att det ska vara såhär. Var är samhället påväg? Var är empatin?

Alla andra får gratishjälp att rensa ut skiten i sina förråd, men våra gamla fläktar, dammiga kontorsstolar och överflödiga Claes Ohlson-flyttlådor (proppade med presenter från välmenande avlägsna släktingar och bekanta) vill ingen ha? Är grannens resväskor med bagagetag från Mallorca-resan 2002 verkligen mer attraktiva?

Nu kommer vi behöva rensa ut skräpet själva medan grannarna, de satans lyxlirarna, bara är ett hänglås och en ny resväska ifrån att kunna luta sig tillbaka och tänka: Gud vad skönt med ett städat förråd.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s