Doki Doki Literature Club!

16d.png

Det ska sägas på en gång att jag aldrig spelat en så kallad “visual novel” tidigare. Jag älskar hur spelmediet kan förtälja historier på sätt som varken film eller böcker kan, men just “visual novels” har aldrig riktigt tilltalat mig. Min (förhastade? fördomsfulla?) uppfattning har varit att genren uteslutande består av endimensionella animé-brudar, ostiga dialogrutor och fnittrig troshumor.

Således var jag rejält skeptisk när en kompis förde Doki Doki Literature Club! på tal. Han lovade att det inte bara var ett färgglatt trosspektakel, även om det ser ut så vid första anblick.

– Du som gillar storys som riktigt fucked up kommer gilla det, lovade han.

Han hade rätt. Doki Doki Literature Club! må se ut som en typiskt glättig, textdriven dejtingssimulator i animé-förpackning, och under den första timmen är det precis vad spelet är, men sedan händer något. En tragedi. Spelet ändrar karaktär och blir… riktigt jäkla obehagligt.

Mer vill jag inte säga. Doki Doki Literature Club! är en sådan där titel som ska upplevas helt förkunskaper.

Spelet är gratis på Steam. Mitt tips: Läs inget om handlingen eller innehållet på förhand, bara ladda ner och spela igenom det under en och samma sittning, ensam, i mörker. Du kommer troligen sucka inledningsvis åt hur flamsigt det känns, men håll ut. Det blir bättre (och bra mycket läskigare).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s