Så du ska bli morbror (2)

17-085221-study_threatening_to_take_away_financial_rewards_for_exercise_encourages_working_out

I andra delen i min bloggserie om hur livet för oss blivande morbröder ser ut har jag valt att belysa de fysiologiska förändringar vi genomgår. Det råder ju rätt stor konsensus om att kvinnan som är gravid påverkas på många sätt, men det betyder inte att vi andra inte genomgår några förändringar alls. Tvärtom – det händer otroligt mycket med våra kroppar också.

Sedan drygt en månad tillbaka har jag upplevt en kraftig försvagning i kroppen. Precis som hos en gravid kvinna går förändringarna att se rent fysiskt. Ryggen, nacken, axlarna, armarna, bröstpartiet och benen – allting ser lite mindre ut än vad det gjorde tidigare under våren.

Orsaken? På tok för lite träning. De senaste veckorna har jag haft sjukt mycket annat att göra, som att skriva kandidatuppsats och pricka av deadlines, och precis som att bära ett barn i magen har det satt sina spår.

Nu gäller det att så snabbt som möjligt hitta tillbaka till träningen igen. Jag vill kunna vara ett föredöme för andra blivande morbrödrar och visa att bara för att du ska bli morbror behöver du inte ge upp träningen helt. Med rätt inställning och disciplin går det att behålla formen – det är jag övertygad om. Nu kör vi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s