Samtal från norr: Sen till frissan

dogwalkroutine

Lillasyster ringde idag och var lätt irriterad över Åke, sin fyraåriga welsh springer spaniel.

– Jah schka till frisören jah, säger hon, men jah måst först få Åke å bajsa.

– Jahaja, har han –

– Jag blev sen till jobbet imorse för Åke vägra å bajsa när jah var ut me’ han.

– Ajdå. När ska du vara hos frisören?

– Vid ett, å du vet jah blir lit’ stressad för Åke har int bajsat på hela dagen. Jag fick ju säga till på jobbet mitt att ja blitt’ sen för att Åka vägra å bajsa på morgonen, å sen gick jag ut mä Åke på rasten för jag tänkte att nu måst han ju vilja bajsa, men int gjorde han dä’.

– Men då borde han ju vilja göra det nu.

– Jo man tyck’ ju dä! Men du vet Åke han ä så ofokuserad. Han vet ju schälv att han behöv dä’ men så schka han ju lukta på löv å schit nåt så in i helvete å så glöm han bort å göra dä!

– Det är inte lätt.

– Nä jah blir så less! Hur är de mä däj då?

– Jo det är –

– ÅKE! Nu tar du å bajsar, vet du jag orkar int vänta mer på däj. Jag schka klippa mä, Åke.

– …

– Förlåt, jah sa ba’ till Åke. Vad sa du? Är allt bra mä dä’?

– Jo det är bra, jag –

– Nä hörru nu ork’ int jag nå mer, Åke, jag blir så less på däj. Schka du int bajsa får det va’, jag måst’ till frisören nu. Jag tänk int komma sent dit också för att du vägra å bajsa! Sista chansen nu, Åke.

– Han kanske –

– DÅ GÅR VI TILLBAKA TILL BILEN. Då blir det inget mer. Kom här, Åke. Åke. Hoppa in i bilen nu. Hopp in. Åke. Hoppa in i bilen. Du får schita efter frisören nu, Åke. Du får bajsa när ja klippt mä! Vi får prata mer sen.

– Pratar du med mig nu?

– Ja vi får prata sen, jah måst iväg.

– Jaha okej, lycka till då.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s